Yoga Studio

Wat is Yin Yoga?

Bij Yin Yoga draait het erom dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je de rek voelt. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Voor wie is Yin Yoga?

Voor iedereen geschikt en een aanrader voor mensen met een zittend beroep.

Wanneer?

Bekijk groepslesrooster

Wat is het doel van Yin Yoga?

Met Yin Yoga is het doel om jouw lichaam, lijf en houding beter te voelen. Door posities langer vast te houden, creëer je tijd en ruimte om jouw grenzen te leren kennen en te verleggen. Het rustige karakter van de les in combinatie met de tijd die je kunt nemen voor je lichaam maakt deze vorm van yoga zeer prettig voor de deelnemers.

Yin Yoga in combinatie met Yang Yoga

Om de resultaten van Yin Yoga zoveel mogelijk te verbeteren, adviseren wij om deze yoga vorm te combineren met een Yang Yoga. Vanuit het aanbod van Studio Perfect adviseren wij om Yin Yoga te combineren met Power Yoga of Flow Yoga. Deze yogavormen vallen onder de Yang Yoga vormen.

Ook is Yin Yoga te combineren met Yang sporten. Wanneer je dit wil combineren, adviseren wij om naast Yin Yoga te gaan hardlopen, te zwemen of fitness te beoefenen. De combinatie van Yin Yoga met Yang Yoga of Yang sport zorgt voor het beste resultaat uit de Yin Yoga lessen.

Actie September 2021