10 oktober 2023

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER BODYPUMP

BODYPUMP is een barbell workout die is ontworpen om je strak, slank en fit te krijgen. De combinatie van wetenschappelijk onderbouwde bewegingen, motiverende instructeurs en geweldige muziek helpt je om veel meer te bereiken dan je in je eentje zou kunnen.

WAAROM WERKT BODYPUMP?

De effectiviteit van BODYPUMP zit in het Rep Effect, een bewezen formule die spieren vermoeit middels lichte gewichten en veel reps – dit is het geheim tot het ontwikkelen van strakke, atletische spieren.

HOEVEEL CALORIEËN VERBRAND JE TIJDENS BODYPUMP?

Met deze workout voor het hele lichaam verbrandt je tot wel 540 calorieën.

HOE VAAK ZOU IK BODYPUMP MOETEN DOEN?

BODYPUMP daagt al je grote spiergroepen uit, dus we raden je aan niet meer dan 2 tot 3 lessen per week te doen, zorg ervoor dat je een rustdag tussen sessies hebt zitten. Voeg hier twee tot drie cardio lessen aan toe en je hebt een strakker en slanker lichaam in no time.

HOEVEEL GEWICHT MOET IK TILLEN TIJDENS BODYPUMP?

Er is geen druk om zwaar te tillen in een BODYPUMP les. De hele workout is in feite geprogrammeerd op veel reps met weinig gewichten. Continue vooruitgang is echter de sleutel om het meeste uit iedere krachttraining te halen, dus je moet meer gewicht tillen naarmate je sterker wordt. Als een BODYPUMP workout je niet warm krijgt en niet aan het zweten krijgt en je rustig het einde van ieder nummer kunt halen, heb je waarschijnlijk te weinig gewicht. We raden je aan een paar nummers te kiezen waarvan je denkt dat je meer gewicht kunt tillen en hier een extra schijf aan toe te voegen. Denk eraan, als je voelt dat het gewicht dat je tilt je techniek verslechtert, stop dan een paar reps en reset – of verminder gewoon je gewicht lichtjes.

5h0a3251

HOE STERK MOET IK ZIJN?

In een BODYPUMP workout zijn er drie opties voor alle niveaus. Als je nieuw bent, begin dan met zeer lichte gewichten (of zelfs alleen de bar). Doe misschien zelfs alleen de eerste vier of vijf nummers een paar keer per week. Je zult zien dat je kracht na een paar sessies toeneemt.

WAT HEB IK NODIG VOOR EEN BODYPUMP LES?

BODYPUMP maakt gebruik van een bar met gewichtsschijven en een step. Je moet comfortabele kleding dragen en ondersteunende schoenen. Breng daarnaast je eigen drinkflesje en een handdoek voor het zweten mee.

WELKE LESSEN KAN IK NOG MEER VOLGEN IN COMBINATIE MET BODYPUMP?

Eigenlijk iedere les! Kijk is naar RPM of BODYATTACK om je conditie een boost te geven. Ook kan Yoga of BODYBALANCE een goede combinatie zijn.

KAN IK BODYPUMP DOEN ALS IK ZWANGER BEN?

Een hoop mensen doen BODYPUMP tijdens hun zwangerschap. Als je zwanger bent en BODYPUMP wil doen, stellen we voor dat je je dokter of verloskundige vraagt, aangezien zij je persoonlijke medische geschiedenis het beste kennen. Praat vooraf met je instructeur en laat hem/haar weten dat je zwanger bent. Ze kunnen je tijdens de les coachen om de zwangerschapsaanpassingen uit te voeren.

HOE WORD IK EEN BODYPUMP INSTRUCTEUR?

Meld je bij onze instructeurs! We voorzien je dan van een training, waarna je wordt beoordeeld en je je eigen lessen kunt geven. Op termijn is er dan de mogelijkheid de BODYPUMP opleiding te volgen!

MEER WETEN OVER AL ONZE GROEPSLESSEN?

Klik hier en ontdek al onze groepslessen! 

Bron: LesMills