Golf fitness om meer uit je golfsport te halen! Er zijn in golf vele facetten waar je de nadruk op kunt leggen. Kracht, stabiliteit, mobiliteit, power en natuurlijk gezondheid. Gezondheid wordt wel eens vergeten. Echter, hoe fitter je blijft des te langer je kunt genieten van de golfsport.

Golf fitness trainingsschema’s om prestatie te verbeteren

Je kunt heel goed worden in golf zonder ook maar een gewicht aan te raken in de gym. Echter, wil je meedoen in de top of gewoon je handicap omlaag brengen, dan draagt fitness daar erg aan bij. Mits je een bijpassend trainingsschema hebt natuurlijk.  Je doet oefeningen om voornamelijk je swing te verbeteren. Stabiliteit, coördinatie, kracht (power), aansturing van je bilspieren, mobiliteit van je heup, romp en schoudergordel en natuurlijk souplesse. Dit zijn de belangrijkste elementen voor een sport specifiek Golf trainingsschema.

Verschillende soorten trainingen

Golf is de hoofdsport en fitness is ondersteunend. Om duidelijke progressie te boeken kun je aan maximaal 1 tot 2 hoofddoelen tegelijk werken. Bijvoorbeeld kracht en stabiliteit of mobiliteit en stabiliteit. Stabiliteit is echt essentieel, want daardoor werkt je lichaam veel soepeler.

Interesse? Laat het ons weten via: jrijker@studioperfect.nl