Studio Perfect lesprogramma’s

Pilates

Wat?

De Pilates® methode is een trainingssysteem dat zich richt op het verbeteren van flexibiliteit en kracht in het hele lichaam zonder overdreven spiermassa’s te ontwikkelen.

Joseph Pilates geloofde dat de meeste mensen ongebalanceerd lichamen hadden, doordat zij zich richten op het trainen van sterke spiergroepen (of helemaal niet trainen) wat uiteindelijk leidde tot een slechte houding en een verkeerde stand van de wervelkolom. De achterliggende gedachte:

  1. Bewustwording van correct bewegen en de combinatie van stabiliteit, juiste houding, efficiënte ademhaling en totale focus.
  2. Langzame en gecontroleerde bewegingen vanuit een ‘bron van kracht’ die gecreëerd is door de stabilisatie van de wervelkolom, bekken en schouderbladen.
  3. Het bewustzijn van bewegen in de juiste houding.
  4. Ademhalingstechnieken om de longcapaciteit te vergroten en de buikspieren te versterken.

Het Pilates® systeem wordt al decennia gebruikt door dansers, vaak om spanning in hun lichaam kwijt te raken door de spieren in het bovenlichaam en rond de wervelkolom te versterken. Dit helpt blessures te voorkomen.

Wie?

Pilates is geschikt voor iedereen van elke leeftijd en alle niveaus van lichamelijke. De oefeningen worden aangepast aan jouw conditie, beperkingen, mogelijkheden en ervaring. De methode gaat uit van respect voor je lichaam en is niet belastend voor je rug. Er zijn nauwelijks mensen te bedenken die Pilates niet kunnen beoefenen. Je bent nooit ´te goed´ voor Pilates, en al helemaal nooit ´te slecht´. Voor mensen die op zoek zijn naar een zachtere manier om te trainen is het dé uitvinding!

 Wij nodigen iedereen uit om eens een Pilates training bij Studio Perfect bij te wonen. Je zult geen spijt krijgen.

Wanneer?

Dinsdag 09.00

Pilates

  • Instructeur:David Triesscheijn
  • Zaal:Yoga Studio
  • Lesduur:60 min
Vrijdag 18.00

Pilates

  • Instructeur:David Triesscheijn
  • Zaal:Yoga Studio
  • Lesduur:60 min