25 juni 2020

Bedankt!

Met dank aan iedereen die zich aan de richtlijnen heeft gehouden, is het coronavirus nu dusdanig onder controle dat ook Studio Perfect weer open mag. Woensdag 1 juli is het zover en ontvangen wij onze gasten weer, veilig en verantwoord, binnen. Uiteraard zijn er heel wat aanpassingen verricht om te voldoen aan de richtlijnen en veiligheidseisen, maar voordat we deze gaan omschrijven willen wij als eerste ons team in het zonnetje zetten. Dankzij ons team is het gelukt om vanaf 11 mei wekelijks 72 lessen in de tenten te verzorgen en een complete buitenfitness draaiende te houden. Iedere dag zijn alle materialen gedesinfecteerd, klaargezet en weer opgeruimd, waardoor onze gasten volwaardig hebben kunnen trainen. Een mooi moment om onze dankbaarheid te tonen.

1 juli naar binnen, wat is er aangepast:

 • Bij binnenkomst aanmelden met de ledenpas
 • Volg de looproutes
 • Om de verplichte 1,5 meter te handhaven is een deel van de fitnessapparatuur naar de Move It zone en Cycle Studio (beide beneden) verplaatst.
 • In Studio One worden naast de gebruikelijke lessen ook de RPM en Move-It gegeven
 • Sporten in Studio One en de Yoga Studio doe je in de aangegeven vakken
 • Alle ruimtes hebben een maximale capaciteit
 • Bij het reserveren voor ‘fitness’ kan er gebruik gemaakt worden van alle fitness faciliteiten, zowel boven als beneden en met het juiste lidmaatschap ook eGym
 • De horeca is nog gesloten, wel bieden wij koffie en thee aan op het terras
 • Kleedruimte, douches en sauna zijn buiten gebruik. Kom omgekleed naar Studio Perfect en neem al een volle bidon mee!

1 juli naar binnen, welke ‘spelregels’ gelden er:

 • De richtlijnen vanuit het RIVM blijven van kracht
  • Houd 1,5 meter afstand van jouw medesporters
  • Heb je verkoudheidsklachten of griepverschijnselen blijf je thuis
  • Hoesten en niezen in elleboog
  • Handen ontsmetten
 • Reserveren verplicht
 • Kom zoveel mogelijk omgekleed naar Studio Perfect. Tassen kunnen in de ruimte meegenomen worden
 • Gebruik handdoek verplicht
 • Bij RPM 2 handdoeken! Één onder de fiets, de andere op het stuur
 • Na gebruik trainingsmateriaal, toestellen etc ontsmetten.
 • Kom maximaal 5 minuten voor jouw reservering binnen
 • Verlaat na de training direct het gebouw zodat jouw medegasten naar binnen kunnen
 • Blijf gerust zitten op ons terras, maar behoud afstand
 • Kleedruimte gesloten
 • Kinderoppas start per 1 september weer

Binnenkort online reserveren

De online reserveringsmodule is gereed en wordt op dit moment geïnstalleerd en getest. Wij verwachten dat begin juli de module gebruiksklaar is waardoor we kunnen starten met online reserveren. Wanneer er online gereserveerd kan worden, kan er dagelijks een week vooruit gereserveerd worden.

Zomerrooster

De afgelopen tijd hebben wij een flexibel rooster aangeboden. Vanaf 1 juli t/m 30 augustus geldt het vaste zomerrooster. Deze is reeds zichtbaar op onze site, kijk op www.studioperfect.nl/groepslesrooster en klik op de dag. De download zal komende week gereed zijn. Mochten er last minute wijzigingen zijn merk je dat meteen tijdens de reservering en is dit verwerkt in het rooster op de site.

Voorbereiden op opening

De voorbereidingen om te openen volgende week zijn in volle gang. Move It zone en Cycle Studio ingericht als fitness, looprichtingen en overal 1,5 meter ruimte aangeven, kortom alles wat er moet gebeuren om te openen volgens het protocol.

Ventilatie en airco

Volgens het protocol moeten de ruimtes geventileerd worden met buitenlucht en dat gebeurt. Onze installatie is dusdanig ingesteld dat er uitsluitend met buitenlucht geventileerd wordt.  Daarnaast geeft het protocol aan dat een airconditioning aangezet kan worden, mits er voldoende geventileerd wordt. Wij beseffen dat veel van de lucht die op dat moment gekoeld wordt door de ventilatie, direct naar buiten gaat. Wij zullen de airco alleen gebruiken als de temperatuur daar aanleiding voor geeft.

Hoe werkt ons systeem?

De ventilatie bestaat zeker niet alleen uit het ‘gat’ in het plafond. Studio Perfect beschikt voor een zeer geavanceerd luchtbehandelingssysteem. De luchtbehandeling is nu zo ingesteld dat deze niet verwarmt maar uitsluitend ventileert. Dit systeem zuigt lucht uit de zalen (zie grote roosters) en blaast deze naar buiten. Vervolgens zuigt het systeem lucht aan van buiten en blaast dit naar binnen (kleine roosters in de wand). Het is ingesteld als een gescheiden systeem, buiten- en binnenlucht worden niet vermengt. Daarnaast beschikt Studio Perfect over grote, hoge ruimtes, waardoor er geen bedompt trainingsomgeving ontstaat (kan overigens wel warm worden).

Richtlijnen RIVM aanhouden

Vanzelfsprekend blijven wij ons conformeren aan de richtlijnen vanuit het RIVM waarbij 1,5 meter afstand en niet komen sporten als je verkoudheidsklachten hebt de belangrijkste zijn. Wij zijn allemaal verantwoordelijk om ons aan deze richtlijnen te houden en binnen Studio Perfect te handhaven! Dit doen we samen en consequent. Helaas blijkt in de horeca en winkels dat mensen steeds vrijer worden en zich moeilijke houden aan de richtlijnen. Wij gaan graag uit van de eigen verantwoording van onze gasten, zodat ons team zich kan concentreren op de begeleiding van onze gasten.

Wat al wel/niet bij opening

 • Volgens het protocol mag de kleedruimte open. Wij houden deze nog even gesloten, wat te maken heeft met de smalle toegang en beperkte ruimte. Laten we eerst ervaring opdoen de komende weken en daarna zien we wat we kunnen
 • Horeca binnen houden we gesloten. Wellicht bieden we een alternatief buiten aan
 • Kinderoppas nog niet in de zomer

Fouten maken, leren en verbeteren

Wij beseffen dat we de komende periode fouten gaan maken en veel gaan leren. Het is immer zo dat wie geen fouten maakt nooit iets probeert. Laten wij daarom vooral veel proberen en flexibel zijn in het zoeken van oplossingen en verbeterpunten. Heb jij een verbeterpunt? Geef het door.

Voorlopig is dit de laatste wekelijkse nieuwsbrief en stappen we terug naar de maandelijkse versie, tenzij er belangrijke zaken te melden zijn uiteraard. Hou onze website in de gaten, al het ‘nieuws’ staat als eerste op de site.

Rooster maandag 29 juni t/m zondag 5 juli 2020.
De eerste twee dagen van het nieuwe weekrooster zijn natuurlijk nog buiten maar daarna gaan we weer binnen trainen. Sowieso moet er voor alle lessen gewoon weer gereserveerd worden. Buiten het lesrooster om kan je ook op elk uur van dag vrij trainen. Hiervoor dien je ook te reserveren. Je kan vanaf morgenochtend (vrijdag 3 juli) 09.00u bellen om te reserveren. Dit kan uitsluitend persoonlijk, telefonisch en kan alleen voor de komende week. Je kunt weer 3 lessen reserveren. Wil je een keer extra? Bel dan op de dag zelf of er nog plek is. Het komt namelijk regelmatig voor dat mensen op de dag zelf nog afbellen. Proberen kan altijd!  Reserveren kan dagelijks tussen 09.00u en 21.00u (vanaf woensdag 1 juli weer tussen 09.00u en 22.30u) en in het weekend tussen 09.00u en 16.00u via telefoonnummer 0570-633637. Tijdens de reservering vragen wij naar gezondheidsklachten. Let op: zonder reservering, geen toegang!

Naast ons eigen rooster geeft Feikje nog een Yogales via ZOOM vanuit haar huis. Daarvoor vind je hier de linkje:

Dinsdag 30 juni

19.00 –  20.00  uur Yin yoga

https://us02web.zoom.us/j/85076209232?pwd=dUVmTG9WbUZGbXhWcCtUWnFxOXAxQT09