3 november 2020

Beste gasten van Studio Perfect,

Zojuist heeft premier Rutte tijdens de persconferentie toelichting gegeven op de huidige stand van zaken omtrent de Coronacrisis. Deze persconferentie gaf ons al enige dagen onrust en onzekerheid: wat gaat er gezegd worden, moeten we weer sluiten, hoe gaat het verder?

Tot onze grote opluchting kwam het bericht dat individueel sporten in sportscholen mogelijk blijft. Goed nieuws! We mogen open blijven! Wat een opluchting! We zijn blij dat de overheid de toegevoegde waarde en het belang van sporten inziet.

Tegelijkertijd kwam het bericht dat groepslessen niet zijn toegestaan. Dat is een tegenvaller, we weten hoe enorm onze leden de groepslessen waarderen. Maar: wij bekijken het graag positief. In tegenstelling tot de vorige sluiting is aan deze maatregel een duidelijke termijn gesteld, namelijk 2 weken. Natuurlijk hadden wij liever gehoord dat er geen aanvullende maatregelen zouden gelden voor onze sector, maar als je eraan denkt dat een gemiddelde zomervakantie langer duurt dan de termijn van de maatregelen valt dit snel te relativeren.

Uiteraard gaan wij niet stilzitten. Zoals je van ons mag verwachten gaan we een passend alternatief bieden door de Zoom-lessen weer op te starten. Het rooster wordt zo spoedig mogelijk (uiterlijk eind deze week) bekend gemaakt.

In de fitness wijzigt er niks ten opzichte van de huidige situatie, wel verwachten we extra drukte door het wegvallen van de groepslessen. We attenderen je er daarom graag op dat ook voor de fitness gereserveerd dient te worden en vragen we je extra attent te zijn op het houden van afstand en hygiëne. Ook stellen we de Studio One open als ruimte om je training uit te voeren, dit om meer spreiding in het pand te hebben onder de aanwezigen. Let wel dat de materialen te allen tijde in de betreffende zalen moeten blijven. Ben je al een tijdje niet meer in de fitness geweest? Dan kan het zijn dat toestellen niet meer op de plek staan die je gewend was. In verband met de afstand hebben we een deel van de toestellen verplaatst naar de voormalige Fiets- en Move It zalen. Vind je het lastig je weg te vinden in de fitness of weet je niet welke oefeningen voor jou gunstig zijn? We zetten extra trainers in die jou graag informeren en je voorzien van een trainingsschema, uiteraard met inachtneming van de maatregelen.

Kort samengevat:

  • Studio Perfect blijft geopend: vrij trainen in de fitness is toegestaan, groepslessen vervallen voor de duur van 2 weken
  • Kom je sporten? Vergeet niet te reserveren!
  • Wegens verwachte extra drukte in de fitness (maximaal 30 personen per tijdsblok van 50 minuten) wordt Studio One opengesteld. Let op: materialen mogen niet buiten de zaal worden genomen.
  • Over 2 weken hervatting van het reguliere lesschema, tot die tijd online Zoom-lessen.
  • Hou je te allen tijde aan de gestelde maatregelen, voorschriften en richtlijnen.

Het wordt weer even aanpassen maar wij blijven graag positief met in ons achterhoofd het idee dat de maatregelen ons veel harder hadden kunnen treffen. Wij hopen je daarom te mogen zien in de Zoom-lessen of in de fitness, of wensen je (met een knipoog) een fijne korte ‘sport vakantie’ en verwelkomen je over 2 weken graag weer in onze groepslessen.

 

ALGEMEEN

Hou je aan de algemene maatregelen en richtlijnen; Natuurlijk hou jij je aan alle algemene maatregelen en richtlijnen. Zo blijf je thuis wanneer je klachten ervaart, hou je 1,5 meter afstand, was jij je handen, nies je in jouw elleboog etc

Sporten met een reservering; Sporten bij Studio Perfect blijft (gelukkig) mogelijk, er dient vooraf via de website gereserveerd te worden en bij binnenkomst dient iedereen zich te registreren door middel van de ledenpas/tag. Niet-leden melden zich bij de receptie en dienen contact gegevens af te geven.

Groepslessen; De overheid heeft bepaald dat er in de periode van 5 t/m 18 november 2020 geen groepslessen gegeven mogen worden. Komende week maken wij het online rooster en alle mogelijkheden bekend

Individuele fitness; Hier is een onderlinge afstand van 1,5 meter verplicht! Al onze toestellen en apparatuur staat op tenminste, maar vaak meer dan 1,5m afstand van elkaar. Het is niet toegestaan dat sporters elkaar ondersteunen, ‘spotten’. Ook bij het maken van een praatje geldt de 1,5 meter regel

Horeca; Horeca is en blijft gesloten.

Kleedkamers, douches en toiletten; Kleedkamers en douches zijn gesloten. Toiletten zijn open. Kom daarom zoveel mogelijk omgekleed naar Studio Perfect en wissel alleen je schoenen. Tassen kunnen mee de zalen in.

Kinderoppas; De komende 2 weken handhaven we de reguliere kinderoppas. Dit om gasten met kinderen de mogelijkheid te bieden te blijven sporten.

Maximaal 5 minuten voor jouw training arriveren; Kom niet te vroeg, maximaal 5 minuten voor aanvang van de door jou gereserveerde  training.

Mondkapjes; Wij vragen u dringend mondkapjes te dragen tijdens uw bezoek aan de club. Tijdens het sporten hoeft dit niet.

Trainingsmaterialen reinigen; Maak na gebruik de trainingsmaterialen en toestellen schoon met de door ons verstrekte reinigingsmiddelen. Voor de zekerheid adviseren wij ook om vooraf deze materialen/toestellen te reinigen. Neem je eigen verantwoording

Wat als overheid/NOC-NSF of gemeente afwijkend adviseert over het bovenstaande?; Op dat moment passen wij de genomen maatregelen aan  en zullen je daar tijdig over informeren.

Onze wens; Onze wens is dat iedereen gezond en gelukkig blijft in deze vreemde, onzekere tijd. Laten we er samen aan werken corona snel onder controle te krijgen, zodat iedereen weer een normaal leven kan leiden en kan doen waar hij/zij gelukkig van wordt