29 september 2020

Beste gasten van Studio Perfect,

Uit de persconferentie van maandag 28 september jl. avond bleek de urgentie van de aangescherpte maatregelen. Gelukkig kunnen wij met onze huidige richtlijnen blijven voldoen aan de maatregelen. Maar vergeet niet: hierbij zijn wij afhankelijk van jullie medewerking!

Wij doen aan onze kant alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om aan de richtlijnen te voldoen binnen Studio Perfect. Zo reguleren wij de bezoekersstroom middels de reserveringsmodule en zorgen wij dat lessen niet kruisen bij in- & uitloop, zijn alle apparatuur, materialen en les-plekken op ruime afstand van elkaar geplaatst zodat de 1,5 meter wordt gewaarborgd, werkt ons ventilatiesysteem volledig op continue aanvoer van verse buitenlucht en bieden wij door het gehele pand middelen voor desinfectie & hygiëne. Maar, wij kunnen het niet alleen. Daarom attenderen we je graag op de maatregelen die gelden bij ieder bezoek aan Studio Perfect, zodat we samen op een verantwoorde manier kunnen blijven sporten.

Wat we van jou vragen?

  • volg de richtlijnen van het RIVM
  • desinfecteer bij binnenkomst en na gebruik van materialen en apparatuur
  • kom zoveel mogelijk omgekleed naar Studio Perfect om drukte in de kleedkamer te voorkomen
  • verplaats geen meubilair. Alles is ingericht conform de richtlijnen, laat tafels en stoelen staan waar ze staan.
  • nuttig koffie en thee alleen wanneer er een zitplaats beschikbaar is. In verband met de doorloop en het houden van afstand kunnen wij het helaas niet toestaan dat men staand op een niet-toegewezen plaats consumpties nuttigt.

 

Het feit dat NL Actief, onze branche organisatie, net voor de persconferentie gebeld is door VWS, geeft het belang van onze branche aan in het verbeteren van de volksgezondheid en de uitleg van de teksten van de minister-president en minister De Jonge.

Aantallen

De sportsector is vrijgesteld van de maximum aantallen van 30 binnen en 40 buiten. Het standpunt van het Kabinet is dat mensen moeten kunnen blijven sporten. Dat betekent dat wij de aantallen kunnen blijven hanteren waarbij wij voldoen aan de 1,5 meter afstand en ventilatienorm. Reserveren blijft verplicht om overbezetting te voorkomen en te voldoen aan de registratieplicht.

Horeca

De minister-president heeft in zijn persconferentie ook gemeld dat de sportkantines gesloten gaan worden voor 3 weken. Tegelijkertijd zijn er ook maatregelen afgekondigd voor de horeca de komende periode. NL Actief is hierover in gesprek met VWS en zal snel eventuele maatregelen voor sportcentra communiceren. Wij blijven uiteraard de 1,5 meter afstand maatregel hanteren en handhaven in onze ontvangstruimte.

Alertheid

Het is duidelijk geworden dat de aantallen besmettingen niet de goede kant opgaan landelijk, en met name in de grote steden. Het feit dat we, als fitnessbranche de gewone aantallen mogen hanteren, is volgens NL Actief een groot compliment voor alle bezoekers van sportcentra. Het past ook bij het beeld dat er geen clusters van besmettingen optreden in de fitnessbranche. Het vraagt echter ook alertheid van ons allen: sporten, alleen na reservering, borg de afstand en blijf de hygiëne maatregelen toepassen.

Wij blijven jullie op de hoogte houden.