18 juni 2020

1 juli naar binnen en dan?!
Vorige week hebben wij bericht over een aantal maatregelen die wij moeten treffen om weer binnen te mogen sporten op woensdag 1 juli. Helaas is het protocol nog steeds niet definitief, waarbij er wel opgemerkt wordt dat de reeds bekende maatregelen waarschijnlijk niet veel meer gaan wijzigen. Dus voor ons wordt er ook steeds meer duidelijk wat wel en niet kan. Dat het voorlopig ‘anders’ wordt binnen is een feit.

Capaciteit per ruimte.
Op dit moment zijn de berekeningen van de capaciteit per verschillende ruimtes in ons pand gereed. In elke ruimte mag, volgens de richtlijnen, een vast aantal deelnemers sporten, dan wel aanwezig zijn. Er moet gerekend worden met  1,5 meter afstand, 10m3 per persoon in een ruimte en een bepaalde ventilatie capaciteit. Doordat wij over het algemeen grote oppervlakten hebben met een flinke hoogte en de ventilatie ruimschoots voldoet kunnen we met mooie groepen gaan werken. Meer informatie betreft de aantallen volgt zo snel mogelijk.

Wat gaan we per ruimte doen!?
Doordat bijvoorbeeld de Cycle Studio een zeer kleine capaciteit heeft, de fitness op 1,5 meter moet worden ingedeeld, er looprichtingen moeten komen en de horeca nog niet gebruik gaat worden, zijn er een aantal veranderingen in het gebruik van de ruimtes per 1 juli. Deze aanpassingen hebben betrekking op de indeling, maar ook op het lesrooster. Hieronder per ruimte een korte omschrijving met de eventuele consequenties. We moeten alles nog definitief maken maar we delen onze plannen vast globaal met jullie.

Algemeen
· Alle algemene maatregelen blijven van kracht, denk aan de 1,5 meter, thuisblijven bij verkoudheidsklachten etc.
· Reserveren blijft verplicht. Het online reserveringssysteem is als het goed is dan gebruiksklaar.
· Er komen 3 reserveringsblokken

 • Studio One, lessen
 • Yoga Studio, lessen
 • Fitness, vrij trainen en eGym
 • De begintijden van deze reserveringsblokken verschillen 15 minuten van elkaar om zo te voorkomen dat er te veel kruisend verkeer is bij binnenkomst en uitgaan.
  · Om de wisseling van lessen enige tussenpauze te geven, handhaven we lessen van 45 minuten. Zo behouden we 15 minuten wissel tijd.
  · We houden het rooster flexibel in verband met de vakanties van onze collega’s.
  · Het basisrooster zijn we aan het plannen en maken we zo spoedig mogelijk aan jullie bekend!
  · Het gebruik van een handdoek is ten alle tijden VERPLICHT!
  · Na de training of gebruik van een toestel/attribuut dient deze ontsmet te worden. Studio Perfect zorgt voor voldoende schoonmaak materiaal.
  · Maximaal 5 minuten voor de training aanwezig om binnen wachten te voorkomen!
  · Ook nu gaan we vast weer tegen zaken aanlopen die we moeten aanpassen. Jullie inbreng en hulp daarin is zeer welkom!Bar
  · De eerste periode zal de horeca nog niet beschikbaar zijn.
  · De barruimte zal puur functioneren als ‘verkeersruimte’ en dusdanig ingericht worden.
  · Om zo min mogelijk kruisverkeer bij binnenkomst en vertrek te krijgen, plannen we 3 verschillende reserveringstijden, zodat niet alle lessen tegelijk starten en eindigen.Studio One
  · In Studio One zal naast de gebruikelijke lessen ook de Move it en RPM gegeven gaan worden. De fietsen worden opgesteld langs de kant en neergezet voor de lessen.
  · We handhaven voorlopig lessen van 45 minuten om het aanbod gevarieerd te houden en zoveel mogelijk lessen te kunnen geven. .Yoga Studio
  · Yoga, Pilates, Body Balance en meditatie worden weer binnen gegeven zoals je gewend was.
  ·  Yin Yoga wordt ook weer ingepland, maar dan zonder attributen als bolsters etc. Geldt ook voor de dekens, ook die worden niet gebruikt.
  · De ventilatie moet aan tijdens de lessen, wat een beetje ‘gezoem’ geeft. Niettemin verplicht!
  · Lessen starten in de ochtend met een kwartier verschil in vergelijking met de lessen in Studio One. Dit om kruisverkeer te voorkomen.

  Fitness
  · Bij een reservering voor ‘fitness’ kan er gebruik gemaakt worden van alle fitness-, cardio apparatuur, vrije gewichten en de eGym. EGym alleen met bij behorend lidmaatschap uiteraard.
  · Alle plekken waar getraind kan worden krijgen minimaal 1,5 meter tussenruimte, wat met tape wordt aangegeven.
  · Looproutes, zoveel mogelijk één richtingsverkeer
  · Een deel van de cardio zal buiten gebruik gaan omdat we daar niet aan de 1,5 meter kunnen voldoen.
  · Verplaatsen van plate loaded apparatuur (stond voorheen op de bovenverdieping) naar Move It zone en Cycle Studio helemaal beneden. (zie hieronder)
  · Bij een reservering voor ‘fitness’ kan er in de fitness en move it/cycle studio gesport worden. Er kan dus gerust door het gebouw gelopen worden, waarbij het volgen van de looproutes verplicht is!

  Move It & Cycle Studio
  · Om spiergroepen te klusteren zal het squatrek, dumbells, bankjes en een multi station hier geplaatst gaan worden.
  · In de cycle studio komen de bankdrukbanken en is er ruimte voor trainen met kettlebells, buikspieroefeningen, core bags etc

  We hopen jullie zo vast een globaal beeld te geven over de situatie per 1 juli. Tot die tijd blijven we lekker buiten trainen zoals je al gewend was de afgelopen weken. Bekijk hieronder het rooster voor de komende week!

  Rooster maandag 22 t/m zondag 28 juni 2020.
  Het nieuwe rooster voor komende week is bekend en vind je hieronder. Buiten het lesrooster om kan je ook op elk uur van dag vrij trainen. Hiervoor dien je ook te reserveren. Je kan vanaf morgenochtend (vrijdag 19 juni) 09.00u bellen om te reserveren. dit kan uitsluitend persoonlijk, telefonisch en kan alleen voor de komende week. Je kunt weer 3 lessen reserveren waarvan maximaal 2 lessen in de tent ACHTER mogen zijn. Dit zijn de RPM en yoga lessen. Dit omdat de tent achter een stuk kleiner is en we daar ook zoveel mogelijk van jullie een plekje gunnen. Wil je een keer extra? Bel dan op de dag zelf of er nog plek is. Het komt namelijk regelmatig voor dat mensen op de dag zelf nog afbellen. Proberen kan altijd!  Reserveren kan dagelijks tussen 09.00u en 21.00u en in het weekend tussen 09.00u en 16.00u via telefoonnummer 0570-633637. Tijdens de reservering vragen wij naar gezondheidsklachten. Let op: zonder reservering, geen toegang!

  Onder het rooster vind je nog alle informatie met de algemene regels, uitleg over de verschillende trainingslocaties, linkjes naar livestreams etc.

Rond 25 juni wordt het rooster voor de nieuwe week weer bekend gemaakt.

Basisregels gesteld door de overheid:

 • Houd 1,5m afstand, ook tijdens de trainingen
 • Heb je verkoudheidsklachten? BLIJF THUIS
 • Was vaak je handenWil jij aan een les deelnemen, of vrij trainen geldt:
 • Deelname kan uitsluitend als er vooraf gereserveerd is
 • Wij vragen naar jouw gezondheid
 • Kom alleen op afspraak of met een reservering
 • Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden
 • Kom omgekleed naar de training
 • Bij aankomst wordt door de trainer gecontroleerd of je gereserveerd hebt, zonder reservering geen toegang!
 • Ook wordt er bij aankomst gecontroleerd op verkoudheidsklachten. Vermoeden wij verkoudheidklachten, of andere verschijnselen, geldt ook dat er geen toegang tot de training zal zijn.
 • Er is geen toegang tot het gebouw
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Vermijd het openbaar vervoer
 • Kom niet eerder dan de afgesproken starttijd naar de accommodatie
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°)
 • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten
 • Schud geen handen
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op
 • Ga voorafgaand aan de afspraak/het bezoek thuis naar het toilet. Er kan geen gebruik gemaakt worden van de toiletten binnen Studio Perfect
 • Was voorafgaand aan de afspraak/het bezoek je handen met zeep, minimaal 20 seconden.
 • Verlaat direct na het sporten het terrein
 • Ook bij calamiteiten houden wij ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Denk hierbij aan EHBO of reanimatie. Alle informatie hierover is te vinden op de site van de Rijksoverheid.

Verklaring trainingslocaties:

 • Outdoor street: Lessen starten vanaf de voordeur bij Studio Perfect en gaan de omgeving in.
 • Outdoor Front: Lessen & trainingen vinden plaats op de parkeerplaatsen op eigen terrein aan de voorzijde van ons gebouw.
 • Outdoor Back: Lessen vinden plaats op het grasveld achter Studio Perfect. Om dit terrein te bereiken dient er omgereden te worden naar de achterzijde van ons pand. Daar worden de deelnemers die gereserveerd hebben ontvangen door de trainer. Je komt dus niet aan de voorkant maar gaat meteen naar de achterkant. Daar kun je je fiets of auto parkeren. Adres: Gooszenshof

Tijdsduur:
Alle lessen en vrije trainingen duren maximaal 45 minuten. Zo geven wij iedereen de kans om tijdig het terrein te verlaten totdat de volgende groep komt.

Lesinhoud:
Alle lesomschrijvingen staan beschreven op de site. Klik hier.

Vrije training:
De volgende apparaten staan in de tent voor vrije fitness:
Squat-Rack, Benchpress, 3 Crosstrainers, 2 fietsen, Roeier, Deadlift platform, Leg Extension machine, Leg Curl machine, Row machine, Back Extension machine, Abdominal Crunch machine, S- Drive & losse bankjes met Dumbells!

Schoonmaken en desinfecteren:
Bij een aantal lessen en tijdens de vrije training worden materialen gebruikt. De deelnemer maakt na afloop de gebruikte materialen schoon en desinfecteert deze. Studio Perfect stelt daarvoor het benodigde desinfectie middel en doekjes beschikbaar. Het staat de deelnemer vrij om voor het gebruik van de materialen deze te desinfecteren. Tevens zal Studio Perfect tussentijds regelmatig de materialen reinigen en desinfecteren.

Naast ons eigen rooster geeft Feikje nog Yoga lessen via ZOOM vanuit haar huis. Daarvoor vind je hier de linkjes:

Dinsdag 23 juni

19.00 –  20.00  uur Yin yoga

https://us02web.zoom.us/j/85307140458?pwd=TnZmYkM3OUJwNzB4V05rQ2tCQ2k0QT09

Donderdag 25 juni

09.00 – 10.00 uur Power(flow) yoga

https://us02web.zoom.us/j/87429154242?pwd=Yy9remZlQ3RwR3RSS2JrTzJEWVh4Zz09

Vrijdag 26 juni

09.30 – 10.30 uur Yoga Dance

https://us02web.zoom.us/j/83504838107?pwd=cjg5SEVKaTQxL09jUmp4dUhpc3gvQT09

Zondag 28 juni

09.00 – 10.00 uur Power Yoga

https://us02web.zoom.us/j/85017395893?pwd=Y2ovbTRYMUNGZW8xK1IyelhSYjdTUT09

10.30 – 11.30 uur Yin Yoga

https://us02web.zoom.us/j/84328862869?pwd=M0RXMmdyZUZZS3FJNVhFT0FsRmVHUT09