1 mei 2020

Ja, wij zijn er klaar voor!

De afgelopen weken krijgen wij regelmatig de vraag “of we er klaar voor zijn”. Klaar om weer open te gaan. Wij zijn er niet alleen klaar voor, we kunnen niet wachten! Dus op de vraag of we er klaar voor zijn kunnen we maar 1 antwoord volmondig geven: JA!

Wanneer het coronavirus onder controle is, de druk op de Intensive Care gereguleerd is en daardoor de overheid besluit dat Studio Perfect mag openen zijn wij er klaar voor. Vanzelfsprekend zullen wij ook dan de richtlijnen van het RIVM volgen om iedereen veilig te laten sporten. Op dit moment geldt de richtlijn om 1,5m afstand te houden, we gaan ervan uit dat dit een maatregel is die de komende periode gehandhaafd zal blijven en waar wij binnen Studio Perfect zeer goed aan kunnen voldoen. Het zou kunnen zijn dat de afstand van 1,5 meter in een sportcentrum wat vergroot moet worden en ook dan kunnen wij voldoen. Er wordt aan ons gevraagd waarom wij nog geen vakken hebben geplakt of met afzetlinten looproutes hebben aangebracht. Het antwoord? Heel simpel: pas zodra de exacte maatregelen bekend zijn kunnen wij overgaan tot concrete actie. En met ons team toppers gaan we dit binnen no-time kunnen realiseren, want ook zij kunnen niet wachten jullie weer te mogen begroeten. Onze branche vereniging NL Actief heeft, conform de huidige maatregelen, het protocol ‘Verantwoord Sporten’ opgesteld welke Studio Perfect zal gaan volgen. De maatregelen zijn onder andere:

 • Er zal een maximaal aantal gasten toegelaten worden.
 • Kom omgekleed naar Studio Perfect. De kleedruimte zijn, evenals de douches, buiten gebruik.
 • Overal in het pand zal éénrichtingsverkeer zijn om te voorkomen dat gasten elkaar kruisen.
 • Om zoveel mogelijk gasten de kans te geven te sporten gaan we gasten verzoeken maximaal 1 uur te sporten.
 • Beperkt lesrooster. We willen niet dat groepen mensen elkaar gaan kruisen. Daarom gaan lessen 45 minuten duren en zal er 30 minuten pauze tussen de lessen zitten om te wisselen en de zalen te reinigen.
 • Vakken in de zalen. Iedereen volgt les binnen het gestelde ‘vak’ en verlaat deze niet.
 • Ieder vak wordt voorzien van desinfecterende spray, materialen blijven in het vak staan en worden na de les schoongemaakt door de deelnemer.
 • In de fitness zal een deel van de cardio en fitness apparatuur niet te gebruiken zijn om zo 1,5 m afstand te houden.
 • Bij de WC een ‘vrij/bezet’ bord die aangeeft of er 1 iemand in het toilet is. Meer staan we niet toe.
 • Bij receptie en bar plaatsen we plexiglas om afstand te houden
 • Geen meubels in de bar, zodat niemand kan blijven zitten
 • Geen kinderoppas
 • Geen koffie en thee
 • Er zal extra schoonmaak zijn en in de ruimtes is desinfecterende spray aanwezig. Gebruikte toestellen of materialen dienen door gebruiker zelf te worden gedesinfecteerd.

Zoals gezegd zijn dit een aantal voorbeelden van de maatregelen en nogmaals, het protocol is opgesteld aan hand van de informatie en verwachtingen van dit moment. Pas als de regering besluit dat sportclubs weer open mogen en bekend wordt welke maatregelen er zullen gelden zal dit protocol, al dan niet met de benodigde wijzigingen, definitief worden. Nu al benieuwd naar het protocol? Je kan het vinden op: https://www.nlactief.nl/wp-content/uploads/2020/04/17-04-2020-concept-Protocol-Verantwoord-Sporten-NL-Actief-versie-voor-branche.pdf

Wij zijn er klaar voor!

Compensatie

Het is voor iedereen, gasten en team, zeer vervelend dat Studio Perfect op dit moment verplicht gesloten is. Met de sluiting dienen wij allemaal het zelfde doel: het coronavirus onder controle krijgen en zo mensen levens redden. Dat de sluiting een flinke impact heeft is bekend. De overheid heeft een compensatieregeling voor bedrijven, maar deze is bij lange na niet voldoende om alle kosten te dekken. Daarom zijn wij zo blij met de hulp van onze gasten. Gasten die ons helpen te blijven bestaan, zodat ze na deze crisis weer terecht kunnen in en bij Studio Perfect. Zonder jullie begrip, inlevingsvermogen en hulp zou dit nooit lukken. Natuurlijk willen wij onze gasten bedanken voor de hulp in de vorm van een compensatie. Zoals aangegeven laat Studio Perfect de hoogte van de compensatie afhangen van de lengte van de verplichte sluiting. Wel kunnen wij aangeven dat de wijze van compensatie een aantal keuze mogelijkheden zal bieden. Zodra Studio Perfect weer kan openen kan iedere gast een keuze maken uit de mogelijkheden en aangeven welke vorm van compensatie gewenst is.