1 oktober 2020

Op de site van de Rijksoverheid staat onderstaande tekst:

Dringend advies tot dragen van mondkapjes

Nieuwsbericht | 30-09-2020 | 18:17

In het licht van de wens van de Tweede Kamer om voor heel Nederland een eenduidig en dringend advies te geven over het dragen van mondkapjes, gaat het kabinet dit advies precies uitwerken. Vooruitlopend hierop, is vooralsnog het dringend advies om over te gaan tot het dragen van niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes zoals:

  • Winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations etc.
  • Restaurants, cafés, theaters en concertzalen, met uitzondering van mensen op een zitplaats.
  • Bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.
  • Dit advies gaat vooralsnog niet gelden in het primair of voorgezet onderwijs.

Het precieze advies en definities van publieke binnenruimtes worden uiterlijk aanstaande vrijdag 2 oktober om 18.00 uur in meer detail bekendgemaakt.

 

Uiteraard volgen wij bij Studio Perfect dit advies!

Gezien de ruimte adviseren wij met name in de kleedruimte het dragen van een mondkapje. In de zalen en tijdens het sporten is er meer dan voldoende ruimte tussen de sporters en bovendien wordt er op een vaste plek gesport op de cardio en in de zalen. We kunnen ons voorstellen dat het een veilig gevoel geeft een mondkapje te dragen wanneer er door de ruimte wordt gelopen.  Zowel onze gasten als het team zijn geheel vrij om jullie eigen gevoel te volgen en kunnen al dan niet een mondkapje dragen binnen Studio Perfect. Op dit moment is het dragen van een mondkapje een advies en verplichten we het onze gasten (nog) niet.

Omdat de richtlijnen, adviezen en regels vrijwel dagelijks wijzigen kan het ‘dringende advies’ een plicht worden. Wij houden jullie op de hoogte