Yoga Studio

Wat is Ashtanga Vinyasa Yoga?

Ashtanga Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga die ook wel poweryoga wordt genoemd. Net als Hatha Yoga legt Ashtanga Vinyasa de nadruk op de fysieke aspecten. Het verschil is echter dat je met Ashtanga Vinyasa steeds van positie wisselt. Alle oefeningen vloeien in één beweging in elkaar over, waarbij je lichaam en ademhaling op de proef worden gesteld.

Meer over Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Vinyasa is een intensieve en atletische vorm van yoga die je hart en longen flink aan het werk zet, zonder dat je echte vermoeidheid voelt. Integendeel, na een sessie Ashtanga Vinyasa heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt.

Wat doe je met Ashtanga Vinyasa yoga?

Door middel van ademtechnieken, yogahoudingen en concentratie focus jij je op de plekken in je lichaam waarnaar de energie toestroomt, zodra je ademhaalt. Op deze manier leer jij met Ashtanga Vinyasa yoga de energiepunten kennen en kun je deze van elkaar onderscheiden. Door middel van de ademhalingstechnieken kun jij deze op termijn zelfs controleren. Met deze vorm van yoga leer jij jouw lichaam nog beter kennen.

De valkuil van Ashtanga Yoga

Ashtanga Vinyasa yoga is een zeer dynamische vorm van yoga. Zoals hierboven beschreven krijg je het gevoel de hele wereld aan te kunnen. De combinatie van de dynamiek en het ‘onoverwinnelijke gevoel’ maakt deze vorm van yoga ook “gevaarlijk”. Je bent sneller geneigd om de yogaoefening (te) snel te doen of om er te lang mee door te gaan. Het risico is, dat je bepaalde technieken verkeerd toepast, waardoor het effect van de Ashtanga Vinyasa yoga wordt beperkt.

Power yoga

Yoga Ashtanga Vinyasa is een vorm van power yoga. Bij Studio Perfect kan je ook terecht voor specifieke lessen power yoga. Power yoga is nog intensiever dan Ashtanga Vinyasa yoga, waardoor jouw uithoudingsvermogen beter wordt getraind.

Voor wie is Ashtanga Vinyasa yoga?

Alle niveau’s zijn van harte welkom. Of u nou beginnend bent in yoga of al jarenlang lessen volgt, Yoga Ashtanga Vinyasa is voor iedereen geschikt en beschikbaar.

Wanneer?

Bekijk groepslesrooster