Yoga Studio

Wat is Restorative Yoga?

Restorative Yoga is een herstellende, rustige en revitaliserende vorm van yoga. Er wordt gebruik gemaakt van hulpmaterialen als: bolsters, kussens en dekens ter ondersteuning in de yogaposes. De focus ligt op ontspanning en op zachte wijze ruimte maken in rug, schouders en heupen.

Meer over Restorative Yoga

Restorative Yoga heeft een meditatief karakter en is een oefening in mindfulness, een moeiteloze beoefening zonder inspanning en een uitnodiging om de alledaagse druk van presteren en alsmaar doorgaan, los te laten en te ontspannen in het moment. De les is een rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf. Restorative Yoga is door de rustige vorm verwant aan Yin Yoga.

Voor wie is Restorative Yoga?

Restorative Yoga is zeer geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een wekelijks rustpunt. Mensen met (veel) stress hebben baat bij dergelijke rust. Om de stress te verminderen is deze vorm van Yoga zeer geschikt voor hen. Wanneer je vaak te maken hebt met blessures of chronische pijn is Restorative Yoga ook zeer geschikt voor jou. Door het lang aanhouden van de yogahoudingen verleg je de grenzen van jouw lichaam en raakt het hieraan gewend. Dit bevordert het herstel na blessures en operaties en vermindert de (chronische) pijn. Wanneer andere vormen van Yoga te zwaar voor je zijn, dan is Restorative Yoga perfect voor jou. Door het rustige karakter van deze Yogavorm is dit voor een ieder goed vol te houden en te volgen.

Wanneer je herstellende bent van een zwangerschap is Restorative Yoga een aanrader voor jou. Jouw lichaam krijgt ondersteuning in het herstel na de zwangerschap en bevalling en de grenzen van jouw lichaam worden weer naar het oude niveau (van voor de zwangerschap) teruggebracht. Ook voor vrouwen in de overgang is deze vorm van Yoga perfect. Het rustige karakter brengt rust en balans met zich mee voor je lichaam en geest en verzacht de bijkomende klachten van de overgang.

Andere vormen van Yoga

Wij bieden niet alleen Restorative Yoga. Je kunt bij ons onder andere ook terecht voor Meditatie Yoga en Hot Yoga. Onze instructeurs bieden de beste lessen op maat voor iedereen. Wil je echt tot rust komen en herstellen van inspanning en stress? Dan is Restorative Yoga onze aanrader. Wil je je eigen lichaam beter leren kennen en jouw adem en bewegingen leren beheersen? Dan is Hatha Yoga perfect voor jou. Met deze rustige vorm van yoga helpen onze instructeurs jou je eigen lichaam beter begrijpen en beheersen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod yogalessen in Deventer? Bekijk dan ons yoga aanbod en vind de beste yogales voor jezelf.

Wanneer?

Bekijk groepslesrooster