Yoga Studio Power Yoga

Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een oefenreeks waarbij de intensiteit zodanig hoog ligt dat je continu warm blijft. Door deze warmte word je soepel en blijk je fysiek veel sterker en leniger dan je dacht. Je wordt niet alleen leniger, ook je kracht en uithoudingsvermogen gaan er flink op vooruit.

Het proces

Waar je sterk wordt van yoga, word je nóg sterker van Power Yoga! De les start met een moment van aandacht – het vinden van concentratie. Vervolgens wordt het lichaam opgewarmd met zonnegroeten. Na de opwarming begint de kern van de les. Die bestaat uit zowel staande, als zittende en liggende oefeningen. Uiteraard komt het lichaam tot rust dankzij de ontspannings- en meditatieoefeningen.

Wekelijks zal de les variëren. In elke les komt fysieke en mentale kracht, souplesse, conditie en balans aan bod, waardoor alle systemen in het lichaam worden geactiveerd en verbeterd.

Wat is het effect?

Men denkt vaak dat Power Yoga alleen gericht is op het fysieke lichaam. Echter heeft deze vorm van yoga ook een positief effect op mentale en spirituele aspecten. De beoefening van ervan wordt gezien als meditatie door beweging. De kracht zit in de mix van oefeningen. De variatie zorgt ervoor dat jij je spieren telkens op een andere manier gebruikt. Zo worden ze constant geprikkeld om sterker en flexibeler te worden.

Waar komt de naam vandaan?

De naam komt voort uit Ashtanga Yoga. Deze vorm van yoga kent verschillende series en niveaus. Power Yoga maakt grotendeels gebruik van Ashtanga Yoga-oefeningen. Hieraan worden nog houdingen uit andere yogavormen toegevoegd.

Video

 

Voor wie is Power Yoga?

De les is toegankelijk voor iedere niveau: van beginner tot vergevorderde. We besteden ruim aandacht aan modificaties/opties, zodat iedereen kan deelnemen. Je gaat je fitter, kalmer en energieker voelen. Daarnaast ontwikkelt zich nog een groter effect: emoties, spanningen en angsten worden losgemaakt. Je herontdekt en versterkt de mentale veerkracht.

Bekijk groepslesrooster