Yoga Studio Power Yoga

Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een oefenreeks waarbij de intensiteit zodanig hoog ligt dat je continu warm blijft. Door deze warmte word je soepel en blijk je fysiek veel sterker en leniger te zijn dan je dacht. Van Power Yoga word je niet alleen leniger, ook je kracht en uithoudingsvermogen gaan er flink op vooruit.

Meer over Power Yoga

Waar je sterk wordt van yoga, word je nóg sterker van Power Yoga! De les start met een moment van aandacht, het vinden van concentratie. Vervolgens wordt het lichaam opgewarmd met zonnegroeten. Na de opwarming komt de kern van de les die bestaat uit zowel staande als zittende en liggende oefeningen. Uiteraard komt het lichaam tot rust dankzij de ontspannings- en meditatieoefeningen.

Wekelijks zal de les variëren. In elke les komt fysieke- & mentale kracht, souplesse, conditie en balans aanbod waardoor alle systemen in het lichaam worden geactiveerd en verbeterd.

Wat is het effect?

Men denkt vaak dat Power Yoga alleen gericht is op het fysieke lichaam. Echter heeft deze vorm van yoga ook een positief effect op mentale en spirituele aspecten. De beoefening van Power Yoga wordt gezien als meditatie door beweging. De kracht zit in de mix van oefeningen. De variatie zorgt ervoor dat spieren telkens op een andere manier gebruikt worden. Er worden spieren gebruikt die dat niet gewend zijn of er worden spieren op een andere manier gebruikt. Zo worden de spieren constant geprikkeld om sterker en flexibeler te worden.

Waar komt de naam Power Yoga vandaan?

Power Yoga komt voort uit Ashtanga Yoga. Deze vorm van yoga kent verschillende series en niveau’s. Power Yoga maakt gebruik van veel Ashtanga Yoga oefeningen. Hieraan worden houdingen uit andere yoga vormen toegevoegd.

Video

 

Voor wie is Power Yoga?

De les is toegankelijk voor iedere niveau: van beginner tot vergevorderde. Er wordt ruim aandacht besteed aan modificaties/opties, zodat iedereen kan deelnemen. Je gaat je fitter, kalmer en energieker voelen. Daarnaast ontwikkelt zich nog een groter effect, namelijk het innerlijk. Emoties, spanningen en angsten worden losgemaakt door het beoefenen van Power Yoga. De mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

Wanneer?

Bekijk groepslesrooster

 

Actie September 2021